Roadtripp med bara tjejerna

Helgen började närma sig och efter ett möte om pepp och hälsa tog vi tjejer chansen att se till att ta oss bort från Kato Pafos och bargatan för en helg. Tur har vi som har Annica som har haft körkort i snart sju år, en pärla att köra bil och det även på vänster sida. Bil hyrde vi för tre dagar och en roadtripp upp i bergen blev det.

Lakki Harbour

En karta hade vi och en liten vit bil, märkte vet jag inte ens om, det var inget jag kände igen i alla fall. Fem tjejer tryckte vi in i den lilla vita bilen och iväg åkte vi på lördag förmiddag. Mot en lagun i Lakki, på andra sidan ön vid staden Polis. Vi hittade staden och även hamnen men tyvärr inte den lagunen med det klarblåa vattnet och bergen som försvann under vattenytan, just för att dem som tidigare varit där och tagit makalösa bilder åkt dit med båt och vi endast hade vår vita bil. Men inga spillda tårar för det, vi hittade en fin hamn och en underbar stenstrand istället där vi tillbringade eftermiddagen. Sedan fortsatte vi vår resa mot obestämt mål.

 

Salt Lake

Vi tog fram kartan, pekade på en plats som vi tyckte var bra och åkte dit. Salt Lake väntade som nästa stop, där hade vi tänkt övernatta med grillning vid vad som vi trodde skulle vara en insjö av att se på kartan vara en stor insjö. När vi kom dit hade det redan blivit mörkt, på kartan var vi framme men någon insjö såg vi inte med blotta ögat, kanske var det för skymningen, eller var vi helt fel (?), hade vår kartläsare Sandra hållt kartan upp och ner? Vi frågade en närliggande restaurang, vi var rätt, men sjön hade torkat ut och det enda som var kvar var ett litet vattenhål som på självaste Afrika savannen, saknades bara bufflar och giraffer. What to do next? Finns det något annat att se här frågade vi han som ägde restaurangen, han skakade på huvudet utan att tänka efter och skickade istället väg oss in till Limassol, påminner om Malmö till storleken kom vi fram till. Klockan slog matdags som skalmans mat och sov klocka på Öwall så vi checkade in oss på Mc Donalds för ett mål mat. Sedan letade Sandra och Annica efter ett hotell att sova på under natten, jag, Stephanie och Öwall valde att ta oss an en äkta roadtripp och övernatta i vår vita lilla bil istället. Bilen parkerades på en parkering nere vid hamnen. Vid hamnen satte vi oss sedan för att ha en riktig tjejkväll, skitsnack, mycket skratt och en underbar gemenskap väntades denna kväll.

Troodos Mountains

Efter att vakna med lakan kring oss uppsatta mot alla fönster i bilen, en märklig instängd doft och ont i ryggarna tog vi oss till Starbucks för att möta upp dem som hade fått sträcka ut sig i riktiga sängar. Efter en stadig frukost, frappuccino, det vill säga en riktig sockerbomb, vaknade vi till och pekade på ett nytt mål på kartan, Troodosbergen. Uppe i troodosbergen åkte vi högre och högre, stannade till vid ett vattenfall, Green Valley Waterfalls, och sedan fortsatte vi högre och högre upp närmare molnen. Högst upp kom vi, till en höjd på, 1 951 meter totalt. Där uppe var luften frisk och inte lika varm och kvav som nere på marken vid havet och hamnen där vi bor. Neråt gick det med en väldig fart, bilen puttrade sig uppför backarna, maxade på 50 km/h, men rullade på riktigt bra i nerförsbackarna. Efter att ha slumrat till och vaknat av att det guppade och slängdes omkring ordentligt kollade jag ut genom fönstret, hoppade till, utanför väntade ett stup rakt nerför berget. Vi hade kommit in på en grusväg där man åkte slingerikrokvägar, med fallande stenar på ena sidan och stup rakt ner på andra sidan. Vi korsade våra fingrar för att inte möta en annan bil, vägen var inte tillräckligt bred för det, backa kunde vi inte heller göra, vägen vi åkte på var totalt 2 mil lång. Backa med vår lilla vita bil i uppförsbacke var ingenting att ens tänka på. Men nerför berget kom vi med livet i behåll, dock något omskakade både fysiskt och psykiskt efter den skräckupplevelsen. Annica gjorde ett utomordentligt jobb att styra den lilla bilen som var så tungt lastad nerför de smala grusvägarna.

En underbar helg håller vi alla tjejer med om att vi hade, slapp killarna för några dagar och fick umgås bara vi, på ett sätt som bara tjejer kan. Mycket fick vi se och vara med om som jag tror att inte många som varit här nere sett tidigare, och inte heller vi var missnöjda på något sätt.

 


Hot hot hot

Det är varmt så varmt. Mer än 40 grader, spelar ingen roll om du ställer dig i skuggan eller står och får slängpustar av lite vind nere vid hamnen. Värmen är olidlig. Tydligen ska det bara bli värre, i augusti är det som varmast här nere. Då kommer man säkerligen lyckas bli blek igen för att man överväger att lägga sig ute vid poolen eftersom att den ändå inte svalkar och hellre håller sig inne under AC:n.

Har haft fina vänner här nere på besök, dem åker hem på fredag, då har de fått spenderat 12 hela dagar i värmen och fått se hur jag lever. Förutom att jag på morgonarna och efter siestan springer iväg till jobbet medan dem chillar kvar i sängen eller vid poolen.

Tog en långhelg för att hitta på massa roliga saker med dem, hade skrivit en ”att göra” lista, som såg ut på ett ungefär:

Att göra i Pafos…

Måndag 25/7

Landar Larnaca – 11.25

Ta taxi, Stevies, till Kato Pafos.

Se Kato Pafos – Louises hometown!

Äta lunch - Peguino

Ev. sola?

Äta middag - Vienna – mysa vid hamnen på kvällen.

Tisdag 26/7

Sola, bada, tennis

Louise har siesta – 13.00-17.15

Onsdag 27/7

Sola, bada, tennis

Louise har siesta – 13.00 – 17.15

Torsdag 28/7

Förmiddag è Hyra egen speedboat vid hamnen – 2 timmar, 20 euro/person

Eftermiddag è Hyra fyrhjulingar, åka upp i bergen, se solnedgången, ta med picknick.

Fredag 29/7

Åka på Day boatcruise från hamnen, stannar vid två stränder för att bada, mat ingår – 35 euro/person.

Äta middag – MESE ?

Bargatan

Lördag 30/7

Nicosia – shoppa, se den turkiska delen, turkisktbad?

Buss från OldTown, 5 euro/person

Söndag 31/7

Afrodites Klippor – 35 euro/taxi

Grymt fin strand med vita klippor och klarblått vatten.

Många fina bilder har jag tagit, från en kort men kul speedboat tur utanför Kato Pafos hamn. Sen en tripp med fyrhjulingar upp i bergen för en mysig picknick med solnedgången som utsikt från bergen över havet och Pafos hamn. På vägen hem fick killarna byta plats med brudarna, så att vi fick bränna på runt på gatorna i bostadsområdet. Sedan filmades det på dagskryssningen som vi tog, vi låg på solstolar uppe på däck där det spelades livemusik, stannade till vid två ställen för ett svalkande dopp i havet och en mättande buffé ingick vilket Anton blev mycket nöjd över. När vi tröttnat på solen för en dag tog vi oss en shoppingrunda till huvudstaden Nicosia, de flesta affärer hade redan stängt men många påsar kom vi ändå hem med och en kort visit på två minuter till den turkiska delen blev det också.  Söndagen medföljde med de finaste bilderna från Afrodites klippor, en stenstrand, fylld med vita stenar och vita klippor som ligger ute i det klarblåa vattnet. Väntades få åka Jetski och var otroligt förväntansfull inför detta, långnäsa fick jag. Blir Jetski nere vid hamnen på en siesta i veckan istället.

 

Speedboat


Fyrhjuling


Afrodites Klippor


RSS 2.0