Vi säljer som gudar!

Här nere här man inga hämningar inga gränser, här slänger man in initiativ i varje samtal.

(ställningen för en månads hårt arbete)



Grattis Stephanie Hedingby

Idag fyller tjejen 20 barre här nere på cypern!

Säkerligen blandade känslor att vara borta från sverige, familj och vänner. Men vi ska se till att hon får en underbar 20-årsdag nere på cypern med henne tillfälliga familj under de närmaste 4 månaderna!

När hon kom till jobbet fick hon en fin blomkrans av mig och Erik.

Idag är det Stephanies dag, så hon får bestämma.

Det vankas lunch på siestan och sedan poolhäng, dags att bättra på brännan en aning. Inte varit många soltimmar den senaste veckan så måste bli lite gyllenbrun innan vi tar ett gruppfoto. Färgglad klädsel och bruna leendenyllen ska vi stå uppradade och visa vilket team som är bäst på jobbet vi gör! Ikväll ska vi och käka middag tillsammans.

Idag är det Stephanies dag, vi hoppas den blir så bra som möjligt för henne här nere på Cypern!


En storslagen midsommar på Cypern!

Vi fick till det, gud vad vi kämpat, men det blev super!

Vi har firat en traditionell svensk midsommar på cypern. Med sillunch, jordgubbstårta, stafetter (hoppa säck m.m.) och smågrodorna kring en palm på bargatan. Det är så här det ska vara när man tar traditioner till ett annat land. Cypern, Pafos fick nu se hur svenskar firar till det!

Vi hade sillunch på grabbarnas balkong med snapsvisor och traditionell svensk mat. Sedan hade vi lekar på gräsmattan vid poolen, sedan bjöds det på jordgubbstårta. Efter gick vi till en restaurang för att äta helstekt gris och lam. Där blev ännu fler snapsvisor och mycket tjo och tjim kring borden. På restaurangen delades två traditioner, vår midsommarfirande mot cypriotiskdans av ägaren. Han dansade kring på golvet runt en eld, till typisk grekisk musik. Där efter väntade små grodorna kring en palm på bargatan.

En väldigt lyckad dag och kväll tror jag att alla kan hålla med om! Som mitt ordspråk jag lever efter, "det blir vad man gör det till".


Midsommar i Dalarna

Det är nu man längtar hem ordentligt!

På självaste midsommarafton!

Det finns inget bättre än att sitta i stugan uppe i Dalarna med alla släktingar, fint väder, god mat, umgås med alla och springa omkring och kolla olika midsommarfirande på gårdarna. Där de reser midsommarstångar, dansar kring dem i folkdräkter, leker lekar, sjunger allsånger (idas sommarvisa), chokladhjul och fiskdam.

Det är idag man längtar efter alla där hemma, när man vet att alla är samlade och att man själv inte är där.
Min stora uppgift varje midsommar de senaste åren har varit att dekorera den lilla midsommarstången vi ställer på bordet, full med blommor och björkris står den där mellan sillburkar, snapsar, lax och potatis.

Vem gör denna i år?


EN RIKTIG GLAD MIDSOMMAR TILL SVERIGE !!!


Rescue Team!

Igår agerade vi som ett animal rescue team!

Påväg hem från jobbet hittade vi en liten vilsen kattunge som snubblade sig över vägen när en bil var i sekunden från att köra över stackaren. Fram löpte vi och tog över katten till vägkanten.

Den var så liten och skör att vi inte kunde lämnade då ingen mamma syntes vara i närheten. Stackars liten var både förkyld till tusen och hade uppsvullna infekterade ögon. Vi tog hem den lilla kraken till mig, blandade upp lite kattmat med vatten, och hade köpt med oss hundschampo för att tvätta den lilla. Vattnet blev smutsigt i badkaret men efter några skurbbar bakom öronen var den renare än vad den någonsin innan hade varit. Med lite saltlösning försökte jag tvätta kring ögonen. Den lilla fick sova i en hög av mina gamla lakan. Den var helt utmattade och sov nästan hela natten, förutom när den vid halv fyra kom upp och började pipa ordentligt. Efter ett försök att få i den lite mat och vätska gick den och lade sig i högen med lakan igen.

På morgonen skulle jag ta med den till ett animal rescue centre för att lämna den där. Dem vill inte ta hand om den utan bad mig att ta med den till djurkliniken först. Så dit gick jag och Simon för att hjälpa den lilla att bli vaccinerad och förhoppningsvis helt återställd. I nästa vecka ska vi och hälsa på den stackaren, hoppas att den lilla har repat sig till dess.

Många i teamet visade sin bästa sida till att vara riktiga djurvänner och ha otroliga mammaegenskaper. Tänka sig vad människan kan ha empati för sånna små.

  


Midsommardängor & pyssel!

Idag sitter vi på jobbet. Det är inte allt för många som ringer in så idag fixar och trixar jag och Folkan inför vårt Midsommarfirande imorgon.

Det vankas sillunch på killarnas stora balkong i Hesperides B304.

Jag och Folkan gör fina prästkragar som vi ska dekorera borden med, sedan blir det svensk traditionell sillunch, med sill, potatis, lax, nubbar och jordgubbstårta till fikat. Min svenska flagga ska hängas upp på balkongen så att vi får känna av den svenska atmosfären mellan våra snapslåtar från sånghäftet.

Lekar ska vi självklart också klara av, jag och Folkan har tagit lite inspiration från typiska svenska midsommarlekar springades på gröna ängar, till att ha skapat tokiga lekar för vänner och kollegor här nere.

Allt för att få den härliga traditionella svenska midsommar känslan även här nere i 35 grader varma vädret, medan man är van vid regn och rusk kring midsommar.

Midsommardängorna står och spelas i omgångar, så som Gyllene Tider, Tomas Ledin och Balsam Boys.

Nääär heeelan gåååår !!!

 

 


Världen är allt bra liten!

Satt på företag idag, och vem får man inte ett samtal från då, om inte min gamla rektor och lärare från gymnasiet. Pernilla Bäckius!

Hon var min lärare i både engelska och svenska, min klass extramentor och en pärla som biträdanderektor på skolan! Hon var en av de bästa lärarna på skolan, jag kommer ihåg den boken jag fick av henne när jag slutade 2:an som var signerad med Camilla Läckbergs signatur, Sjöjungfrun. Skulle egentligen ställa upp och vara servitris på hennes mans 40års kalas nu i början av juni, men det kunde jag tyvärr inte då jag sitter på en ö i medelhavet just nu.

Saknar mina gamla lärare på Walthers Gymnasium nu!

Var riktigt kul att överraska henne med att det faktiskt var mig hon fick prata med.

Tydligen hade ett modem hamnat i tvättmaskinen och hon behövde ett nytt. Det löste vi för henne.

Måste bara meddela att världen är bra liten ändå!


Glass i stora lass

Här nere lever jag på glass!

Jag äter glass varenda dag. Det har hittills blivit minst 52 glassar! Åååhh Herreguud!

Men gott är det!

Har hört att dem som åkt hem till sverige och ställt sig på en våg så har pilen dragit sig mot högre siffror.

Såhär kan jag knappast hålla på ! Kommer rulla fram när jag kommer hem den 2 november!

 


AYIA NAPA all over again!

Lördag morgon var det, alla var vi trötta och sega. Men med en förväntan i kroppen orkade vi ta oss upp för att ta en minibuss till Ayia Napa som avgick kl 10.00 från Elysia Park. 10 trötta medarbetare satte sig i minibussen, det tog inte lång tid innan vi alla hade satt oss tillrätta för en powernap.

När vi kom fram blev det en donken för att sedan med nya krafter leta reda på hotellet som vi bokat, för att checka in och byta om till badkläder. Eftersom jag var den enda som varit i Ayia Napa innan blev jag automatiskt reseledare för gruppen och bestämde att vi så fort som möjligt skulle ta oss till den grymt fina stranden Nissie Beach och strandpartyt!

Nissie Beach - Strandparty!

Väl nere på Nissie Beach tog vi oss ann strandfesten, där det spelades hög musik över hela stranden och fullt med partyglada människor var där för att ta del av det hela. Många tävlingar som innebar alkohol och nakna tuttar. Killarna hade shottävlingar och tjejerna hade wet t-shirt contest. Det var ett riktigt drag på stranden och alla vi utnyttade det till fullo! En helg i Ayia Napa går fort så man får se till att vara med överallt!

Middag - minuspoäng!
När magen började kurra tog vi oss hem från stranden för att gå ut och käka. Vi tog första ställe som såg riktigt trevligt ut till synes. Till och med menyerna var helt okej. Dessvärre hade dem någon noob inne vid spisarna som  tydligen inte visste hur han skulle tillaga rätterna. Så det tog sin tid, vi väntade på maten i över 40 minuter, när den väl kom var det inte många som åt upp, de fyra som hade tagit det säkra kortet och beställt in pizza hade ätit upp det mesta. Trots att dessa var färdiglagade och uppvärmda.

Powernap och förkrök.
Efter middagen bestämde vi alla oss för att ta en powernap på en timma. Då jag med tidigare dålig upplevelse av detta då jag, Robin och Cici helt hade försovit oss och vaknat halv fyra på natten. Kunde jag bara sova med ett halv öga öppet och öronen på spänn när telefonen ringde. Typiskt nog har väckarklockan på min iphone gått sönder så att den inte låter. Tur som var, fanns det andra telefoner som ringde och vi tog oss upp med sömntrötta ögon. In i duschen, fräscha till sig och korka flaskorna. Snart skulle vi göra bargatan osäker!

Grabbarna Grus och bargatan!
Som första ställe tog vi oss till Grabbarna Grus där alla skandinavier hänger, det var full proppad och många låtar hemifrån. Alla blev vi sällskapssjuka av så många svenskar som ingen av oss träffat de senaste 7 veckorna. Efter grabbarna tog vi oss ner till bargatan, innan vi försökte komma in på klubbarna gick vi in på Black Hawk för att få tag på biljetter. Där träffade jag Salima en liten filur som spelat i samma handbollslag som mig när vi var små. Det var hela fem år sen jag träffade henne sist. När vi fått tag på biljetterna tog vi oss mot bargatan, där började festen, fullt med folk, fullt med klubbar och barer. Nu gällde det, en kväll i Ayia Napa, ALL IN!

Inne på starskys finns det flera våningar, där pumpas det hög musik och en bar i mitten av stället med ett podie kring. Där uppe står alla tjejer och kråmar sig mot strippstångarna för att få gratis shottar, då killarna betygsätter dem för att de sedan får ett tomtebloss och en gratis shot. Upp flög vi tjejer, men inget kråmande kring stolparna här inte, utan här festas det på riktigt!

Nissie Beach- skumpartaj och bränna!
Nästa dag vaknade vi tidigt. Vi checkade ut och tog oss direkt till stranden igen. Idag vankades det skumpartaj! Vi lade oss precis vid strandbaren och taggade till oss med musiken som ljöd högt ur högtalarna. Sol och bad, någon kort tupplur, mat och skitsnack om gårdagen. Plötsligt började det välla ut skum från baren och vi hoppade in i det. Det var skum högt ovanför huvudet och mycket folk tillsammans med hög musik! Alla fick som en kick i kroppen och hoppade omkring i skummet!

Hemfärden.

Vi hade bokat taxi för hemfärd kl 18.00 utanför ingången till beachen. Där stod vi 17.57, ingen taxi dök upp. Som dålig erfarenhet från förra helgen så blev jag orolig. Men för trött för at bry mig somnade jag på väskan liggandes på trottoaren. Efter en timmas väntan (tupplur) så kom taxin för att skjutsa oss hem. Det tog inte lång tid innan det blev tyst i taxin och alla hade somnat. Trötta var vi men kul hade vi haft!

Otrolig otur.

Annica hade en otrolig otur på stranden. Hon och Johanna låg en bit bort från oss andra och strandbarerna. När dem gick ner i vattnet för att svalka sig så lämnade dem kvar värdesakerna uppe vid solstolarna. De kommenterade detta med att det var ju jättebra att ingen tog sakerna från dem. När klockan började bli mycket och tjejerna skulle på toaletten en sista gång tog Annica med sig mobile och bankomat kor (samt 60 euro) för att hon inte vågade lämna kvar detta. Då glömde hon allt inne på toaletten, gick ut för en sekund, hann runda hörnet då hon kom på sig själv. När hon kom tillbaka var allt borta. Stackars Annica, själv skulle man tappat lusten satt sig ner och storbölat. Ens älskade iphone, borta, gone, farväl!

Inte Annica inte, hon kommenterade det bara som "vad bra då har jag chansen att köpa ett nytt cypriotiskt kontantkort som är betydligt billigare". Visst är hon nere för att mobilen är borta, men aldrig varit med om att någon kan ta det på ett sånt sätt. You go girl! Annica är en hårding!

Hon hade precis kommenterat att min mobilen var med ut i vattnet och att hon tycker det är ett under att den fortfarande lever.
- Den lever fortfarande för att den lever livet, svarade jag. Precis som jag!

Lev livet till fullo, ångra bara det du inte gjort!


Solkräm är överskattat!

Efter en heldag i solen, liggandes på stranden och bada i saltvattnet utan solkräm känner man sig en aning.. bränd! Svider lite överallt, är dock inte brittröd, bara en aning brunröd. Men nu kommer färgen igen!

Fast nu lär det bli några dagar ifrån solen istället.


Ormbunke

Jag har en otrolig fobi för ormar, denna fobi har växt sig med åren.

Trots att jag har lyckats hålla mig från vårt landställe som ligger inne i skogen där närmaste grannen bärnde ner kåken och resten finns bortom skogen eller en båttur över sjön. Där finns det gott om ormar.

Jag klarar inte av att se ormar på film och tv, så fort jag ser något ormlikt slingra sig på marken så ryser jag i kroppen. Till och med när man pratar om de slämmiga fanskapen så ryser det längs ryggraden.

Första veckorna här nere fick jag hör att denna ö, min älsklings ö när det gäller att komma bort från dessa obehagliga slingrande djur (trodde jag), inte har några ormar. Katter och råttar jagar nämligen dem och käkar upp dem. Tji fick jag, för tydligen har det stötts på flera ormar av mina kollegor. Usch och fy säger jag, tittar ner på marken vart jag sätter mina fötter vart jag än går nu, ryser så fort jag ser något avlångt slingrande på marken.


tacosiesta

Idag hade jag och Annica tacosiesta. Jag hackade grönsaker medan Annica stod vid spisen och gjorde köttfärsen.

Vi ska leva snålt nu fram till lönen och så blir det lyxlunchen TACOS! Det får man inte hemma om man ska snåla med matinköpen, då blire nudlar och konservburkar istället.

Här handlar man på ett lite annorlunda sätt då dem prissätter maten i butikerna som så att frukt och grönsaker som kostar skjortan hemma och är rena lyxmaten kostar knappt någonting här nere. Medan konservburkar och nudlar drar iväg i euron. Hörde något om konserverad ravioli för 72 euro här nere. Säkert för att det kostar pengar på grund av frakten med mera till den lilla ön vi befinner oss på.


Tomrum

När personen väl är borta märker man hur stor saknaden är.

Ett stort tomrum skapades inom mig när Cici lämnade pafos.

Adjöt försökte vi klara av som så att hon kom förbi och sa hejdå på jobbet. Men bara ett sånt hejdå som att vi skulle ses på siestan igen och inte om hela fem veckor. När hon fick sista kyssen på munnen och vände ryggen till för att bege sig hem och invänta taxin som skulle ta henne till flygplatsen kunde jag inte vända mig om och titta efter henne. Klarade mig till jag kom hem och fick se att hennes saker var borta, först då började tomrummet bubbla upp. Som ett svart hål i universum. Men snart förenas vi igen älskade vän. Snart är jag hos dig på vår hemmaplan.


Duktighetssiestan

Idag har jag och Annica varit duktiga på siestan.

Vi lever knapert nu på sista besparingarna innan nästa lön. Det är på ett ungefär 10 dagar kvar tills det ramlar in pengar på kontot igen. Så idag tog vi oss ner till papaantionio för att köpa in mat så att vi kan klara oss att äta hemma och snåla på de sista centen. Stora tunga påsar gick vi hem med, i stekande hetta tröttnade vi redan när vi kommit en fjärdedel av vägen hem. Som tur var hittade vi på en kundvagn och kunde skjutsa varorna den sista biten.

När vi väl kom hem började vi röra ihop vår vanliga tonfiskröra som vi slängde på rotbröd med salladsblad, eftersom att vi bestämt oss för att städa lägenheten efter att vi haft besök av fyra vänner under en veckas tid så lyxade vi till det med efterrätt, körsbärsglass (gudomlig) och kaffe.

Sedan drogs det fram sopborste och mopp för att låta vår lägenhet skina och lukta fräscht och rent igen.

Här nere blir man ofta varm då det snittas på en värme kring 30 grader i skuggan, så efter att ha flängt omkring med damvippa och golvmopp tog vi ett svalkande dopp i poolen.

 


Ayia Napa

För att göra någonting över långhelgen som jag var ledig så tog vi oss en tripp till Ayia Napa. Här kan man nämligen dra till ayia napa över en helg, sånt kan man inte hemma i sverige, i alla fall ingenting man överväger att göra.

Transfer:
På fredagen tog vi en buss från Pafos till Nicosia för att sedan ta en ny buss till Ayia Napa. Vid busshållplatsen i Nicosia kom det fram en cypriot som tyckte att vi istället kunde åka med honom till Ayia Napa om vi betalade 10 euro styck kunde han till och med visa oss bra och billiga ställen att bo på. Ja vadåä det lät ju men bra så vi åkte med honom till ayia napa istället för att vänta kvar tills bussen kom inom en timma. När vi kom fram visade han oss några ruttna lägenheter som han kompisar ägde. Nej tackade vi åt dem coh bad honom släppa oss för att leta själva.

Old times, "Kkaras Hotel":
För två år sedan var jag i ayia napa med jessica ölberg så jag kände att jag visste några ställen vi kunde kika på. Visste vart vi skulle, den kända klamydiapoolen som är ayia napas partyhotell, med poolbar på området. Men där var det tyvärr fullt då denna helg var en speciellt helg på cypern, tydligen värsta festligheterna som händer med massa karnivaler och grejer i varenda stad, hela cypern är nämligen lediga idag (måndag). Vi kikade runt på flera ställen mitt inne i stan med hittade tyvärr ingenting som var ledigt för oss.

Då kom jag på att vi kunde kolla det stället som jag och jessica bodde. Där fanns det rum lediga så där bodde vi, till och med fick vi mitt och jessicas gamla rum som vi hade bott i. 200 euro delat på tre personer för två nätter och så ingick det frukost mellan kl 08.00-10.00.

Grillmiddag & Barrunda:

Vi tog oss ut på stan och käkade på världens grillrestaurang, där fick man hur mycket kött som helst den minsta steken låg på 300 gram. Efter mycket mat i magen tog vi oss mot bargatan för en barrunda för att testa alla ställen. Grabbarna Grus, Black Hawk, Starkys, Cuba Club, Smiling Frog och många fler...

Vattenparken:
Nästa dag tog vi oss till vattenparken, afrodite waterpark. Där var vi hela dagen åkte massa roliga saker hoppade omkring och lekte som småbarn! Nått som vi gjorde på vattenparken som jag aldrig har gjort förut var att få pieling av småfiskar. Vi satt ner med fötterna i fisktankar, sedan simmade små, små fiskar omkring och åt på fötterna. Det kittlades något otroligt och var inte alls speciellt skönt.

Powernap - partytaggning:

Det blev sent på vattenparken, och efter att ha kollat stan och shoppat lite, (robin handla för 250 euro på en och samma affär) så tog vi oss mat i magen. Satt uppe på en balkong och hade utsikt över hamnen, en rondell och en kyrkogård. Sen tog vi oss hem för att ta en powernap på en timma mellan 22.00-23.00. Det blev ingen powernap för vi vaknade inte förrän när Johson ringde från pafos och skulle berätta att han var påväg hem. Då vaknade vi, upp ur sängen, in i duschen och på med kläderna. Sen drog vi till Reagge River Club som var det enda stället som hade öppet till kl 08.00. Där var det party party, efter att ha partat där tills det stängde drog vi till hotellet och hann precis till frukosten öppnade.

Nissie Beach:
Efter lite sömn tog vi oss till Nissie Beach, bästa stranden jag varit på. Helt vit strand, ljusblåttvatten, massa strandstolar, parasoll och vattenåksaker. Flera barer fanns det på stranden och såklart var det skumparty på en utav dem där det skreks ut musik ur högtalarna!

Hemresan:
Cyprioten som vi hade fått skjuts av från Nicosia hade lurat oss. Han hade lovat att köra oss hela vägen hem till pafos igen från ayia napa för 30 euro per styck. Han lovade att hämta upp oss klockan 18.00 som vi kom överrens om, han dök dock aldrig upp, han hade till och med stängt av mobilen. Så vi var tvungna att beställa en annan taxi som vi fick betala 140 euro tillsammans för. Paniken hade släppt och vi var påväg hem. Det var tur då jag skulle jobba på måndagen och Cici skulle ta sitt plan hem till sverige igen.

En sjukt rolig helg till Ayia Napa blev det!




Lazy Day Cruise

Första dagen ledig sedan jag kom ner till cypern, idag ska det göras något roligt!

Vi har hittat på att åka båt idag, jag, Cici och Robin har bokat en Lazy Day Cruise, en hel dag ute på havet på en medelstor båt.

Vi lämnade hamnen kl 10.00 och begav oss mot coral bay, ute på däck satt vi och stekte med en solkräm á la 30 på oss. Cici smygde med att ha på sig 10, men tji fick hon då hon redan då brände sig. När vi kom fram till coral bay hoppade vi i det svalkande vattnet. Efter ett tag var det upp i båten igen för att åka vidare till sköldpaddestranden, där blev det BBQ buffe och mer bada.

Vid den stranden var det ocskå tävlingar. Dem ställde upp en rad killar vid båtkanten sedan slängde dem ut 3 oöppnade ölburkar som man fick hoppa i och simma efter. Efter det var det mer tävlingar där dem blandannat slängde upp en champange flaska i luften som man skulle hoppa efter och hinna ta innan den sjönk ner till botten. En annan tävling var att man skulle simma längst under vattnet. Robin lyckades vinna alla tre tävlingar utan motstånd. Två champangeflaskor och en öl vann han, stackare som varken dricker champange eller öl, utan bara hembrännt norrlänning som han är.

Efter tävlingarna och lite snorkling begav det sig hemåt, vi kom in i hamnen igen vid halv fem på eftermiddagen.
Solskyddsfaktor 30 är överskattat, lyckades inte få någon färg alls på hela dagen.

På kvällen vankades det middag med hela företaget på ett ställe som serverade Meze, man äter alltså massa småplock av alla olika slag. Man tyckte det var lite mat när små skålar med en liten bit av vardera maträtt kom fram på bordet. Men allt som allt blev man super mätt!


mini semester

IMORGON BÖRJAR MIN mini SEMESTER!!!

Tagit två dagar ledig och sen ledig hela helgen, ska umgås en massa med Cici nu!

Imorgon ska vi på Lazy Day cruise och till helgen blir det Aya Naipa !

Woop woop !


Det blåa ögat

Det blåa ögat sägs vara ett skyddande öga enligt grekisk mytologi.

Den ska ha en beskyddande verkan, och man kan på många platser som

exempelvis i bilar och i hem se att det hänger ett blått öga som dekoration för att

skydda familjen och hemmet.

 

Därför vill jag ge det till min fina Christine, för att beskydda henne då hon betyder

så pass mycket för mig att jag aldrig vill se att det händer henne något illa.


Studenten 2011

Idag tog mina fina älsklingar hemma i sverige studenten!
Är som en stolt hönsmamma över mina små kycklingar!

Julia har varit en pärla och varit med i studentkommiten, tydligen fått en grym studentmössa med en webbkamera inbyggd så att hon kan filma hennes bästa dag i sitt liv.

Christopher blev vald till att bära fanan med svenska flaggan när hela skolan skulle springa ut.

Dem är värda att äntligen få gå ut skolan och slänga sig in i det verkliga livet och få alla dessa möjligheter för att göra precis vad dem vill! Tänka sig att nu kan ingenting, absolut ingenting hindra dem!

Kör nu hårt mina kycklingar ni kommer båda två bli vackra svanar en dag!

En liten GRATTISHÄLSNING från mig och Cici !



Poolhäng på cypern!


Månadens Medarbetare!


Pirrar i hela kroppen!

Idag kommer min älskling, kan knappt bärga mig!

Pirrar i hela kroppen så fort jag tänker på det, hon är mitt lilla lyckopiller och snart, jaa, snart är hon här!

Tjippar efter andan, snart är hon här, snart får jag hålla om henne, se hennes leende och höra hennes röst!

Cici är min tjej!


Besök

Imorgon, måndag får jag och Annica gäster från sverige som kommer och hälsar på. Så idag ska vi städa, vi har tvättat och tvättat, diskat och torkat. Så nu är det bara golven som är kvar. Vi har fått låna en damsugare av våra grannar så att vi slipper sopa golven med de dåliga soparna. Sen ska vi torka golven så att det luktar gott och ser fräscht ut när våra kompisar kommer.

Vi har bokat Steviestaxi som kommer och hämtar upp den när de landar i Larnaca. Stevies kommer stå där med en skylt med "Televinken" för att dem ska hitta. Sedan kommer det att åka förbi jobbet för att hämta nycklar till lägenheten och få skjuts hem med packningen. När jag och Annica slutar kl 20.15 ska vi ner till hamnen för att äta middag.

Har längtat efter den här dagen i fem veckor nu, och tänka sig att den redan är här! Nu kommer Cici och hälsar på mig en HEL vecka! Annicas tre kompisar kommer så det lär bli fullt hus och en dundrandes bra vecka!
Ser jag fram emot.

Förutom Johans kompis som var här förra veckan så är vi dem första att få besökare hit. Vi ska ta väl hand om dem och de ska få en riktigt härlig vecka här nere.

Cici har varit en riktig pingla som sprungit på stan flera dar i rad för att leta efter beställning på kläder som jag har skickat efter, (+ ett kg lösgodis). Vissa saker har hon tydligen inte hittat, men jag litar på henne, då vi har samma kroppsform och samma smak och garderober där hemma. Så jag är inte orolig över att hon köpt fula saker till mig. Blir en snarare julafton imorgon för mig med. Hoppas hon får med sig allt i sina 20 KG som hon får checka in. Annars lär vi bytas av med kläder här nere ändå.

Ska bli så mysigt att äntligen få hålla om Cici igen, ska inte släppa taget om henne förrän om en vecka!


Strandhäng

Idag tog vi oss ett gäng till stranden, för att slippa klåret och få känna saltvattnet i ögonen istället, sanden mellan tårna och av vågorna som slår upp mot strandkanten.

Vi var där hela dagen, och brännan från gårdagen fick sig en smäll till. Men nu har jag laddat tills Cici kommer nu syns det åtminstone att jag varit här i 5 veckor.

Tänk vad bra vi har det att kunna ta sig till stranden på en vanlig söndag, söndagar som i vanliga fall brukar vara så gråa och tråkiga. Här går man igenom världens bästa dagar med massor av saker att hitta på bara man orkar, och när man inte orkar något speciellt då tar med en dag med pool- eller strandhäng. Lägger sig på en solstol som är mjukare än våra sängar och bara njuter.

Nu svider det på näsan, får nog ta och införskaffa någon slags aftersun också och inte bara pusha på sololjan. Trots allt är det här bara början av många soliga dagar...


Poolhäng är bästa hänget

Lördagar är lika med poolhäng!

Så fort alla vaknat till liv så möts vi upp vid poolen, dit det beställt pizza med leverans av en moppe fram till solstolarna.

Poolhäng är verkligen det bästa hänget, man solar badar, äter massor av gott, oftast pizza och glass! Snackar skit, umgås o lyssnar på musik.

Det är inget man gör hemma i sverige, varför längtar alla hem till att bara kunna sitta i en park på en parkbänk som är nerklottrad och full med cigghål. Behöva betala massa för att kunna sätta sig på ett fik eller inträde till eriksdalsbadet, kanske ta sig till långholmen för att lägga sig bland kanyler och gårdagens ölburkar.

På cypern samlas vi kring en havblå svalkande pool, lägger oss på solstolarna för att steka och invänta pizzan som levereras till våra fötter. Hur kan alla längta hem?! Det här är inte i närheten på hur livet är där hemma!

Det var inte riksfritt att poolhänga idag. Killarna var på bushumör och både den ena och den andra hamnade i poolen med kläderna på. Bomben och stora vågor i poolen var en specialitet så ingen kom undan genom att bara kunna ligga och ta det lungt på en madrass, då dök det upp någon underifrån och välte hela madrassen tills man låg under vatten.

Att tro att man klarade sig på torra land var inget som höll länge. Jag lyckades somna på solstolen för någon sekund och du var dem framme. Vaknade av att jag befann mig en halvmeter ovanför marken i solstolen och sen vältes ner i vattnet. Hjärtat slog volter när jag kom upp till ytan, inte det lugnaste sättet att vakna på.

Mycket glass äts det vid poolen, glassbilen lär nog tjäna mest när han tar rundan förbi hesperides.


Virrpannan!

Nu har det börjat bli panik, jag har varit utan bankomatkort i flera veckor, levt som en parasit på Annica efter att mina 5 tusen försvann snabbt som Annicas kladdkaka i det här gänget.

Det skjutsades iväg till Bank of Cyprus på siestan för att få hämta mitt nya bankomatkort. Fick det nya i handen och skulle bara springa runt hörnet för att aktivera det i en bankomat. Såklart hade jag fel PINKOD igen! Blev galen! Banken hade precis stängt, är tvungen att betala hyror och depositioner, så tänkte inte stå utan pengar hela helgen!

Killarna fick kolla igenom mina papper och såklart har jag tittat fel, missat den FETA pilen som visar vart pinkoden faktistk stod i mina papper. Alltså har mitt kort alltid fungerat bara att jag vara en dumunge som tittat fel i papprena. Som vanligt för hettsig!

Men nu har jag cash igen! Depositionen för dykningskursen är betalad, hyran väntar tills på måndag och har lite mellanskillnad kvar till att göra denna helg riktigt bra!

Den börjar med en grillning ikväll! Nu kör vi, all in!


Ingen siesta

Idag fick vi ingen siesta, utan istället började vi 11.30 och jobbar till 20.15. Alltså som ett vanligt pass hemma i sverige med 45 minuters lunch. Detta på grund av att det är röddag och kristihimmelfärd! Hemma får folket vara lediga och gå på "Smaka på STHLM" i Kungsträdgården. Den som inte gör det och har chansen, den får skylla sig själv!

Här sitter vi och väntar ut tiden i en svettig lokal, bara kollar på klockan tills vi slutar. Det för att det absolut inte finns något att göra. Ingen kund som vill ha hjälp idag. Tiden går långsammare när det inte finns något att göra. I början av veckan när vi hade över 100 personer i kö och allt kändes rött så längtade man efter dagar som denna. Nu känns det tvärtom!


Överjävligt!

Vårt team kan inte ha startat bättre här nere, en månad har gått, och vi har slagit rekord efter rekord och skött oss exemplariskt!

Inget tidigare team har någonsin innan sålt över 220 nyteck, vi har sålt 420! Det märks att vi är taggade!

Trots det så har vi bästa närvaron, under en månads tid har hela gänget befunnit sig på kontoret, inte en enda sjukanmälan, kan det kanske bero på att man enligt det cypriotiska avtalet inte får ut någon lön om man är sjuk (?), eller kan det vara så enkelt att det är på grund av det fina vädret och det avslappnande siestaschemat!?

"Vad gör vi? Nu kör vi!"


Recepíe

Här nere lagar man med dem ingredienser som man kommer över, det blir alltså lite "kajsa varg" varnning i samtliga hushåll.

Det gör att man får testa massa olika smårätter varenda gång då allas fantasi sprudlar och hamnar ner i pannan.

Den maträtten som blivit en hit är grönsaker och bacon i gräddsås.

Receptet:
Matlagningsgrädde
Kryddor (allt man hittar)
Paprika
Champinjoner
Zuccini
Bacon

"Oj så gott!"


Får besök

Fått skit från flera håll och kanter och en dålig uppdatering.
Så nu säger jag BOOOOM! Här kommer den!

Denna vecka har varit lugn utanför jobbet och på telefon har vi kämpat för att rädda och hjälpa alla våra kunder på bästa möjliga sätt. Lång kö och tuffa ärenden har vi tagit oss an! Men vilket bra gäng vi är, hjälps åt och frågar varandra för att lösa ärendena på bästa möjliga sätt.

Utanför jobbet har det för det mesta bara varit poolhäng och bättra på brännan i solen. Måste kämpa nu när jag räknar ner dagarna tills min fina vän Cici Källis kommer ner till mig och hälsar på! Vill ju visa att man faktiskt varit i utlandet i hela 5 veckor...

Trots att jag varit och shoppat i helgen så skickade jag hem en shoppinglista till Cici så hon fick springa på stan och köpa kläder till mig, 2 000KR skickade jag över för att hon skulle köpa kläder från HM till mig, är verkligen in need av en ny bikini, mina börjar se något slitna ut redan. En stor karamell kungen godispåse har jag också beställt från Sverige! Längtar så efter min fina vän, vill att hon ska komma nu, nu, nu!

Saknar att bara kunna slänga iväg ett SMS eller ett snabbt samtal till min söta vän att nu ska vi mötas upp någonstans hemma på stockholmsgator, på något café eller varför inte bara mysa hemma på en film. Nu har man fått boka tid för att ens få höra hennes röst. Skär i hjärtat varenda gång samtidigt som mitt leende når ögonen. Har så mycket att berätta så mycket jag inte har kunnat prata med någon annan om.

Kom och rädda min själ min fina vän innan den skrumplar sig från en vindruva till ett russin.

Vi ska göra så mycket roliga saker när hon kommer, mysa och umgås, en tripp till Aya Napa hoppas jag också på att det blir till nästa helg, då jag tagit ledigt torsdag, fredag för att få 4:a HELA dagar med henne!



RSS 2.0