Morsdag

Idag är det mamma Mias dag !

Saknar min mamma och har försökt ringt henne ett flertal gånger utan lycka, jag vill prata med henne och se hur hon har det. Berätta lite om helgens bravader.

Kommer inte träffa min mamma på ett halvår! Förhoppningsvis kommer hon ner och hälsar på mig i höst och då ska vi göra massa saker tillsammans!

Ska fortsätta ringa och se om hon svarar under kvällen.

Puss på dig mor min, tänker på dig här nere!


Frukostspecialisten

Imorse vaknade jag och fick ett ryck av att städa lägenheten, sopade och skurade överallt.

Sedan överraskade jag Annica med en brakfrukost lagom till hon vaknade. Måste säga att jag är en underbar person att bo med!

Fruktsallát !
2 äpplen
2 apelsiner
vindruvor
mango
ananas
banan


Tema: Cocktail

Sebastian fyller hela 20 barre! Hela gänget blev inbjudna till han och Johans feta lya för lite migel och cocktailparty! Alla var stiligt klädder och drinkar gjordes, shottar fylldes upp och ett riktigt ståhej hade vi för att fira Sebastian.

Sedan tog vi en taxi till bargatan allihopa, vi fyllde en japantaxi med 15 personer måste sett roligt ut när en efter en klev ur när vi entrade bargatan.

Sjudundrande partykväll blev det! Tjohopp för Cyperngänget!


Nicosia & den turkiska delen av Cypern!

Schemat för lördagen stod för att vi tog en shoppingutflyckt till Nicosia, Cyperns huvudstad.

Vi hade hyrt två bilar och åkte ett gäng på 9 stycken till Nicosia. Annica och Emelie väckte mig tidigt på morgonen och jag hoppade in i bilen för att ta mig en powernap innan det var dags för storshopping! Mycket shopping blev det, tror inte att jag vill räkna ut hur mycket jag lyckades göra av med. När det står 17,5 euro på ett plagg känns det som ingenting.

Vi började shoppingen med en pannkaka till frukost, en gudomlig sådan, aldrig smakat en sån god pannkaka förut, sedan var vi taggade!

Vi kom in på Zara först och drog till oss plagg efter plagg, hittade två klänningar och två shorts där. Sedan tog vi oss mot en shoppinggata som påminner om drottninggatan medan butikerna är liknande butikerna i gamla stan, nytt och gammalt blandat. I slutet av "drottninggatan" så kunde man ta sig över gränsen till den turkiska sidan av Cypern. Vi var tvungna att visa pass och få stämplar för att ta oss över.

Inne på den turkiska sidan var det en helt annan atmosfär, ett liveband spelade på torget sedan var det små gränder som gränsade ut från torget där husen var fyllda med olika små affärer som sålde allt möjligt! Medan vi tjejer satte oss och lyssnade på live bandet och tittade på några turkiska tjejer och killar utklädda som hoppade omkring och visslade till en turkiskmusik, så var killarna i moskén och tog ett turkisktbad. Dem blev skrubbade och renade med skum, när vi mötte upp dem hade samtliga fått tillbaka den ariska svenska färgen, solbrännan var som bortblåst.

Trötta i benen hoppade vi in i bilarna och åkte hemåt. Vi lyckades åka fel och resan tog några timmar längre än väntat, ett stopp på McDonalds mitt ute i ingenstans blev det innan vi fortsatt hem till Kato Pafos.

Till Nicosia ska jag defenitivt fler gånger, och alla fina vänner som kommer ner o hälsar på ska också få chansen att se den turkiskaatmosfären på de små gatorna och livemusiken som studsar mellan de taight stående små husen.


Powerday!

Vi har haft powerday på jobbet hela fredagen! Synd att man inte var på kontoret där var det tydligen pary all in!

Men vi hade en underbar dag på vårt svettiga lilla kontor här nere också! Fy fan vad vi körde! Hela gänget, alla sålde som bara den och nu har vi slagit rekord för företaget på att sälja! Vi är grymma! Emelie sålde helt alléna 47 st! Förhoppningsvis tog hon hem vinsten då det var en inviduell tävling på mest sälj. Stolt över tjejen är man! Sitter bredvid säljarkungen, och måste säga att man bara under .. 20 dagars arbete har lärt sig mycket om sälj bara av att sitta bredvid henne och observera hur hon gör i sina samtal. Grymt bruden!

Hela dagen var party och vi skulle vara finklädda, tog tag i detta genom att försöka fixa håret för en gång skull. Fixade och trixade hela kvällen innan och stod och plattade det innan jobbet på morgonen. Med min vanliga otur (som jag måste ha ärvt av min käre far) så regnande det på vägen till jobbet, I SLUTET AV MAJ PÅ CYPERN! Vad är oddsen!? Kom till jobbet med ett stort ruffsigt barr som vanligt!

Kvällen slutade med att alla tjejer drog hem och grillade tillsammans för att vi tänkte mysa ihop. Det slutade oplanerat på bargatan!




Torsdag - Teamaktivitet - Tävling

Idag är det torsdag vilket betyder att det är dags för teamaktivitet. Denna gång var det jag och Annica som stod för kalaset.

Vi annordnade en picknick nere vid hamnen/stranden, frågesport och bjöd på kladdkaka.

Vi åt en mysig picknick på en pir vid hamnen sedan tog vi oss mot stranden för tävling.
Gänget delades in i tre olika lag och sedan ställde vi oss ute i vattnet för att köra en frågesportstävling.

Alla lagen fick komma på ett eget lagnamn som skulle vara en titel på en låt, sedan fick alla i laget sjunga en liten drudellutt på låten för att vinna poäng. 15 frågor totalt, inte allt för svåra, men tydligen inte lätta heller. Både allmäna frågor, frågor om cypern och om 3. Det var inte allt för många som svarade rätt. Lagen tog i ton i alla fall för att dem åtminstone trodde att dem kunde svaren på frågorna. Sedan räknade vi ihop poängen och det laget som vann, vann en fotboll, 2:an vann ett strandset och 3:an en kortlek.

Roligt var det, att hitta på något annat än att ligga vid poolen och löka. Detta påhitt med teamaktivitet varje torsdag är bra för både vår gemenskap och för att inte tröttna på detta ställe. Snart har fyra veckor gått, och många har redan bokat resor hem. Men mer kul kommer vi hinna ha!

Som sagt, det är ändå inte som hemma här, det är så man får tänka, här är det annorlunda, och det är bara positivt!

         


Sand från Sahara

Idag har vi varit och storhandlat! Massa påsar fick vi med oss, då dem packar i ett skumt system här nere, 3 varor per påse, inget miljömedvetet land direkt.

En rosa sopborste fick vi hem också för att kunna hålla en aning rent på golvet så strumporna slipper bli svarta så fort dem kommer ur tvätten. Nämligen så att Saharas sand blåser över hit och även in i lägenheterna. Sand, sand, överallt, utan att ens ha besökt sandstranden har man alltid sandkorn mellan tårna.


Svettigt

Nu börjar det bli varmt här nere..
Det är ändå bara slutet av majmånad. Man får duscha innan jobbet, på siestan, sen efter promenaden ner till jobbet igen är man redan genomblöt.

Hur ska det då bli under högsäsongen i juli?!

Som äkta svensk, annars väldigt påpälsad året om så är man inte van vid denna värmebölja...




Glassbilen

Det är värt att taijma in glassbilen här, signalen som ljuder från högtalarna när den kommer är inte lika injudande som hemma men det är värt 3 euro för en 3 kulor med olika smaker, mjukglass dränkt med smältchoklad och strössel ovanpå!



Candy King

Här nere har vi hittat en affär som säljer lösgodis från Candy King, motsvarande KaramellKungen hemma i Sverige. Dock är det dyrare än självaste 7eleven hemma, men det är lösgodis som man har suktat efter.

När vi kötpe detta så slängde jag ner handen i påsen direkt när jag betalat, kassörskan sa att det var okej att smaka redan innan man betalade. Men oj sa jag, så får vi inte göra hemma! Hon bara skrattade och gav mig växeln.


Söndagspromenad

Jag och Annica tog oss ner till hamnen för att strosa omkring lite. Vi gick en lång promenad längs hamnen.



Poolhäng en dag som denna

Idag, lördag, mådde hela gänget så att vi bara chillade vid poolen, det beställdes stora pizzor med för mycket ost på, som kom levererade med en flakmoppe direkt till poolen.

Sola, bada, kasta boll, äta pizza och snacka skit en hel dag var underbart!

  


En fredagkväll - AW!

Att få chansen att lämna stockholm och åka ner till solen ett halvår ger mycket mer än bara en snygg bränna, som håller under hela vinterhalvåret. Man får nämligen en stort förtroende av företaget och med det chansen att gå vidare inom företaget. Detta kommer ge en stor möjlighet för alla oss här nere när vi kommer hem. Både något snyggt på CVet och en möjlighet att utvecklas mera.

Detta har gett en stor chans till Oscar här nere att gå vidare, han har nämlöigen fått en ny anställning hemma i Sverige på en ny avdelning. Detta besked fick han idag och vi bestämde oss att fira honom med en middag och en after work efter jobbet.

Efter en mindre god cesarsallad på en annars mycket fin restaurang precis vid hamnen, där båtarna låg och guppade precis bredvid en och fortet stod upplyst i bakgrunden. Sedan tågade vi iväg för lite drinkar hela gänget.



Old town

Idag besökt vi några tjejer ”the old town”. En taxitur upp till stan för att hämta ut våra bankomatkort, snart vankas första lönen.

Efter ett skämt inne på banken att bankomaten säkert skulle ta våra kort så fort vi stoppade in dem för att aktivera dem för första gången, så hände detta just mig. Kortet försvann in och jag fick springa in på banken för att få tillbaka det igen.

Sedan tog vi oss ner på smågatorna i ”the old town” och satte oss på ett typiskt cypriotiskt hak. Där serverade dem typiska cypriotiska maträtter. Vi blev bjudna på en chicken limon and wine gryta med potatis, utsökt. Till efterätt fick vi cypriotiska kakor, friterat var det och innehåller va socker och kanel.

Efter lite mat i magarna gick vi runt lite, smala gator upp och ännu smalare gator ner. Vi hittade marknader där dem sålde allt från virkade dukar, cypriotiska saker, turistgrejer, väskor och kläder.

Taxi hem blev det sen och tog jag sista timmen i solen, inkletad i olja och några simtag i poolen.

 

 

 


Byxorna chefen hatar och jag älskar!




Byxorna som jag smyger med bakom stängda dörrar i lägenheten så fort jag kan.


Städdag

Idag blev det en riktig städdag, då solen inte orkade sig igenom de grå molnen!

Efter min och Annicas vanliga tonfiskröra på avokadohalvor hade vi kraft nog att sätta igång med storstädning, det torkades, diskades, tvättades, sopades och skurades. Alla fönster fick stå öppna och nu luktar vår lägenhet ren och fräsch!

Jobbigt var det, så vi var förtjänta av varsin glass på balkongen efteråt.

 


Buller & Brak

I natt vaknade jag av ett stort brak, var som att Zeus slängde sina blixtrar rökt över vårt hus. Till och med när man blundande blixtrade på andra sidan av ögonlocken. Riktigt hemskt var det, ett sju helvete åskväder får man här nere! Jag som inte tycker om åskan, låg själv i en dubbelsäng, kröp ihop under täcket.

Här dånar det betydligt högre i mellan molnen med det går definitivt snabbare över. En kvart senare försvann det obehagliga vädret. Det riktigt hördes hur molnen drog sig förbi oss.

 

 

 


Husmor

Här nere bor vi i en egen lägenhet tillsammans, här finns ingen mamma, utan bara jag och Annica. Ingen mamma som utan att man tänker på det, städar, tvättar och allt annat som man inte tänker på!

Hemma ligger tvätten där på sängen ren och vikt, luktar alltid fräscht i lägenheten och aldrig någon disk i diskhon.

Nu är det andra bullar, hårtussar och svarta sträck efter smutsiga fötter på golvet, ständigt disk i diskhon och alltid slängda smuttskläder på golvet i sovrummet.

Soporna brukar vi i alla fall vara duktiga att slänga då det snabbt börjar lukta efter alla tonfiskburkar.

Skärpning nu, snart får vi besök, så det får bli storstädning!


Julia Ågren 19 år!

Idag fyller lilla snuttan Julia Ågren hela 19 barre!

"Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år!"

Tog en liten fin bild till henne där jag vill gratta henne på hennes stora dag och önska en underbar dag hemma i sverige för henne!





(Bilden är tagen då vi var på ett stort köpcentrum och handlade mat idag)





Grattis min lilla älskling!



Såhär ser jag dig! Alltid superglad! Saknar dig!

HAWAIIAN TROPIC

Nu har jag dragit på mig grunden för solbrännan så nu har jag införskaffat en sololja för att kunna steka tills kompisarna kommer ner. Många har redan börjat boka resor.

Kära Cici i början av juni, Jessica Ölberg + syster Linda i slutet av juni och sen Oliver, Anton och Bettan i slutet av juli till början av augusti.

Måste steka mitt svenska fläsk nu så att det skimmrar i bruna nyanser tills alla kommer ner och kommer stå brevid mig som blekfisar!


Skype med broder!

Här nere blire mycket skype för att få vara med om verkligheten och höra vad som händer i storstan där hemma.
Det är både jobbigt och kul! Man saknar alla lite extra mycket, vill knappt lägga på! Men ändå kul att få höra av folket.

Med brorsan skypas det mest med! Många minuter av skype med honom då varken jag eller han vill ta steget att lägga på!

skype med broder!


Min bakgård

Vill bara inflika med en liten bild på min bakgård!

Hesperides Garden

SOFFLÄGE

Söndagar här nere brukar vara att ligga vid en pool eller på stranden. Denna söndag har det börjat mullra i luften och moln har dragit ner mot hamnen från bergen. Så dagen börjar med ryggläge i soffan och några avsnitt av serier, CSI blandas med SKINS och möjligen något TOP GEAR avsnitt.

Tröttnade efter ett tag på soffan, fick liggsår efter 45 minuter. Drog ner på stan istället och införskaffade mig två blommigt fina klänningar, ett par rosa randiga harembyxor (thailandbyxor, med världens skrev!) och ett par rayband brillor! En påse som var värd över 100 euro, som jag lyckades glömma nere på stan. Fick ta löpet ner igen och hittade den som tur var inne på en jucie bar.

Tillbringat kvällen på jobbet med WiFi, min vän här nere, den länken som för mig samman med den övriga världen, den riktiga världen, SVEARIKE! SÅ mycket skype idag har det blivit! Suttit med brorsan i telefon hur länge som helst. Många fina skratt med min fina lilla pojke där hemma. Hoppas han har det bra, håller tummarna att han klarar alla slutprov och får anställningen på 3 för att kunna tjäna pengar och komma ner och hälsa på mig i September!

Ikväll är det hockey match, och patriotiska som vi är, härliga svenskar! Ska alla dra till jobbet och kolla matchen, heja på vårt gulblåa trekronor och umgås med varandra för att ta det lugnt innan en ny arbetsvecka.

 

 


DRINKKVÄLL

Vi körde en typisk ”helg/semester á la Cypern”. Gick upp efter att ha vaknat utan väckarklockor, gjorde i ordning en ananas och tog med oss den till poolen för att ligga i solen hela dagen med de andra.

Vid fem möttes vi upp några stycken för att köpa ingredienser till hemmagjorda pizzor. Vi hittade massa gott i affären och alla fick göra sin egen minipizza. Sedan hade vi bestämt att alla som var med skulle komma på en egen drink att bjuda resten på under kvällen. Det blev många drinkar då vi var 10 stycken under kvällen. Vi började röra oss ned mot bargatan när de söta, sura och mjölkiga drinkarna bara fanns på botten av glasen. Där mötte vi upp resten av gänget. Kvällen slutade med karaoke för hela slanten!

 

 


FILMTIPS!

Fredag, fina fredag! Äntligen helg och det behövs!

Helgerna här nere ser ut som att man skulle vara på semester. Vi äter fin lunch ute på balkongen på morgonen, tar oss ner till poolerna eller stranden med en färsk ananas och hänger där med alla hela dagen. Sedan drar man och lagar mat, tillsammans hemma hos någon, tar med sig någon att äta ute med eller slänger i sig något snabbt hemma för att hinna få sig en powernap innan kvällen nalkas. Då man samlas hemma hos någon och umgås innan man drar till bargatan och möter upp resten av gänget där nere.

 

Fredagskvällen började med att jag och Annica blev hembjudna till tjejerna för en myskväll. Tacos och film stod på schemat för kvällen hemma hos dem. Vi hackade grönsaker och stekte köttfärs.

Vi tjejer, Annica, jag, Emelie och Louise tillsammans med grabbarna, Richard och the chéf Simon, tjoade och tjimmade till maten innan vi drog igång en rulle och slog oss ned i soffan istället.

Lite filmtips från Cypern:

”True grit"

Handlar om när cowboys red på hästarna över markerna i USA och hur fattigdomen tillförde alla plundringar över små städer, där många stupade när dem försökte skydda sina familjer och sina gårdar.  En fjortonårig tjej som är vildast i västen förlorar sin pappa och ska hämnas på förövaren. Hon bestämmer sig för att ta hjälp av en cowboy som hon hört ska vara skoningslös och inte rädd för något. Han enda svaghet var spriten. Man får följa deras resa på varsin häst genom vildmarken för att rida ikapp mördaren till hennes pappa och hämnas på honom.

En jätte bra film som jag starkt rekommenderar då den är både spännande, sjukt rolig och har en bra handling.

 

 


Torsdag = Pannkakor = teamtävling

Idag är det torsdag och pannkaksdag!

Eftersom jag är ett stort fan av pannkakor bestämde jag att teamet skulle ha en tävling.

Den gick ut på att alla fick gå ihop i lag för att göra den bästa pannkakan med tillbehör. Bara fantasin kunde begränsa en. Allt från, sylt och yoghurt, bananer och jordgubbar med nutella till falmberade bananer stod på menyn för våra hemmagjorda crépes.

Vi skulle tillaga de bästa crépesen så till och med Plura tog på sig kläder i köket.

Såklart stod chefen för den flammande stekpannan och den dock misslyckade flamberade pannkakan med nutella och bananer som innehåll. En rtevlig kväll blev det i alla fall och alla gick in till det yttersta för att vinna tävlingen och ta hem ett hemligt pris. Alla som deltog fick också agera domare, sedan fick man rösta vilken man tyckte var godast och finast upplagd. Det var jämnt mellan Sebastians fina upplagda crépes med bananer, choklad och jordgubbar och grabbarna Isak och Fredriks specialitet som innehöll det mesta från apelsinskal och vispade äggvitor. Tillslut drog grabbarna hem vinsten och vann ett strandset. Chefen med sina falmberade pannkakor fick inte en enda röst.

Jag och Annica funderade i affären vad vi skulle ha som bidrag, blev tillslut kolasås med småbitar av Werthers orginal (mjukabitar). Mycket sött, men gott om man höll sig till en pannkaka.


Teamaktivitet1

På torsdagar har vi bestämt att det vankas teamaktivitet.

Varje hushåll får varje torsdag bestämma en teamaktivitet som alla följer med på.

Första teamaktiviteten stod Sebastian, Johan och Richard för.

Egentligen skulle vi åka Gokart, men pågrund av den ekonomin som alla har såhär första månaden så bestämde vi att vi skulle ta oss till ruinerna och vara riktiga turister. Jag var förberedd med löparskorna på för att kunna gå långt.

Efter 4 timmar på telefon och siestatiden slog sin tid så började vi röra oss ner till hamnen för att få i oss en bit mat innan sightsingen började i ruinerna. Det blev ingen LITEN matbit, utan "All you can eat" på Pizza Hut! Har aldrig sätt så stora och så många pizza bitar på en och samma gång! Alla överdränkta med smältost! Som alltid njuter man av den första biten sen fortsätter man och äta tills man får ont i magen. Detta gällde samtliga kring pizzabordet.

Med utståeende magar strosade vi mot ruinerna, det brakade till i himlen och regnet stod som spön i backen! Det blev ingen titt på ruiner utan vi tänkte att vi istället kunde kika på akvariet, där blev det även en nitlott då dem inte har byggt ut detta utan bara satt upp skyltar för akvariet. Vi sprang istället med samladtrupp till Starbucks där alla drog upp sina smartphones och utnyttjade WiFi. Töntiga vi måste ha sett ut, men så är det med 3:or, när det finns tillgänglighet att kika in på facebook eller andra sidor tar man den chansen som ges.



Shopping á la kato pafos!

Idag kände jag och Sandra för att för en gång skull dissa solen och poolen på siestan för att istället för stan.

Det blev en nitlott då vi fick reda på att storstan, pafos, stänger sina affärer vid halv 2 på onsdagar och söndagar.

Det blev till att vi gjorde den lilla stan istället, där i bor, kato pafos.

På tu man hand strosade vi omkring hittade lite roliga affärer både med riktigt bra kläder och även dem affärerna längs hamnpromenaden som endast innehåller turistskitsaker!

Men shopping blev det ändå och vi lämnade stan med fulla väskor och påsar. Avslutade på en restaurang som har världens bästa mango kyckling sallad gjorde vi för att svälja detta med varsin stor smoothie!


Serious shit!

Lite varför, hur och vad jag kom hit för...

Att ta med mig hem till att färglägga CV:et en aning:

"Hi3G Access AB (3) är ledande i Sverige på mer än mobila lösningar, de går även i täten vad gäller personalvård.

I ett projekt som syftar till att behålla starka medarbetare så har 3 sedan 2009 halvårsvis låtit kundtjänstmedarbetare åka till Cypern & sköta sitt jobb därifrån.

De 15 bästa av de närpå 300 som jobbar på 3,s Kundservice har alltså erbjudits möjligheten att från ett soligt Cypern - sköta samma arbetsuppgifter som man gjorde hemma i Sverige.

Bland de mängder av ansökningar så valdes jag denna gång som en av de 15 som fick möjlighet att följa med.

Här fick jag förutom utlandserfarenhet också möjlighet att umgås och bo med 14 riktigt ambitiösa individer av vilka jag samlat på mig enorma erfarenheter och lärdomar."


Chillar vid poolen

Idag på siestan hittade vi en ny pool, precis på vår bakgård, sisådär så blev det till att chilla där i några timmar under siestan.

Glass, sola och bada blire varje dag här nere! Gött och leva!


Skype!

Nu ska jag se till att lära mig det där med att skypa också!


Så alla där hemma!

- Runansson anmäler sitt inlogg för att kunna skypa med er!!!

Gjorde mitt första samtal igår, och fler ska det bli!

Det svåraste är bara att man har lust att hålla om personen i displayen. Men det får gå så här länge.
Kommer trotts allt hem den 18/7, då blire kramkalas vill jag lova!

Gått en vecka och har redan hemlängtat för att jag saknar alla där hemma!


Flippflopps

Nu har jag ätnligen fått tag på ett nagellack, målat över de slitna tånaglarna och införskaffat ett par lila flippflopps, självklart ska dem vara lila!






Matchande outfit!

Saknar alla där hemma!

Nu börjar det kännas att man befinner sig på andra sidan av Europa!

Börja sakna alla där hemma!

Satte ihop ett litet collage med bilder på alla fina där hemma som står bredvid sängen.




Hoppas att alla har det bra där hemma, och kollar resor för att komma ner och hälsa på mig i solen!

Coral Bay

Idag tog vi en spontan utflykt till stranden, som ligger cirka en mil utanför pafos. Det blev taxi med stevies (vårt typ "egna" taxiföretag, snälla tjocka greker som kör oss vart som för bra pris. Dem vet vilka vi är och vår chef vet vilka dem är.) sen buss hem.

Man blir riktigt seg av att ligga i solen en hel dag. Så det blev även ett avkylande dopp i havet, hoppade omkring i vågorna och kasta kring en boll!


Har min trogna bloggläsare

Det är bra att kunna blogga istället för att uppdatera alla där hemma vad som händer här nere.

Och då föräldrar, bror och många kompisar inte heller har iphone (för skype och viber) så löser det sig denna väg istället!



Saknar min lillebror

Jag saknar min bror jätte mycket!

Inte för att vi umgås hela tiden, eller ens ses varje dag då vi oftast lyckas gå om varandra.

Men mycket har vi gemensamt och med bara 13 månader mellan varandra (ja, mamma och pappa låg i där ett tag), så märker man att man saknar honom omkring sig.

Det bästa är när vi har tid att umgås på somrarna. När mamma och pappa är borta, ute med husbilen eller ute på landet under flera dagar eller bara över en helg. När bara jag och min bror får vara ensamma hemma och ta hand om varandra.

Bästa tiden är på sommaren, just för att vi hittar på saker då, det kan vara allt mellan att laga mat tillsammans, kolla film, sitta ute i en park, dra en utflykt, bada och sola, eller bara chilla hemma på balkongen. Vad det än är vi hittar på så är det bäst på sommaren!

Det värsta är att Sebastian här nere är jätte lik min bror där hemma, på alla sätt och vis. Både till utseendet och till sättet. Han är lång mörkhårig som min bror, rör sig som honom, dansar som honom och beter som Christopher vid ett mindre nyktert tillstånd. En underbar prick, som får mig att tänka på min bror varenda gång jag ser honom. Tänka på somrarna hemma på Söder.

Saknar dig min bror! Så har bestämt vad jag ska ge dig i studentpresent. En biljett för att komma ner och åtmistone få en vecka tillsammans i sommar!



Lika som bär

VATTENLAND

Idag stod vattenland på schemat. Vi möttes upp allihopa, förutom några få färskingar som inte pallade ta sig upp efter gårdagens utgång. Fem timmarn sömn räckte för resten för att tagga inför en heldag på vattenlandet.

Det var riktigt roligt och alla 3:are blev som barn på nytt! Upp och ner i ruschkanorna, hoppade omrking i poolerna och åt glass.


Det slutade med ett missöde, Stephanie skadade sig och fick åka iväg till sjukhuset. Hon har antagligen en svår stukning på högerfoten då den direkt svullnade och en blå stor bula syntes på sidan av foten.

Många skador har redan skett, ett team som kanske inte klarar hela sommarsäsongen på ön. Nathalie råkade ut för ett myggbett som blev infekterat och enligt henne själv började blinka, så iväg till sjukan och få ut en salva att smeta på. Isak hostar blod varenda dag, medan vi andra tjatar om att även han ska ta sig till sjukan rycker han bara på axlarna.

Inte för att skrämma upp morsan. För vi alla klarar oss tillslut, vi tar bra hand om varandra och även på denna ö finns det sjukvård.

Jag och Annica drog till med en gourmemiddag hemma, det är ändå lördag. Blev en stor matig sallad med kyckling i solnedgången på balkongen, medan vi myste till svenska ballader som hördes i bakgrunden.

Efter en heldag på vattenlandet blev alla mycket trötta, mycket har vi hunnit gjort på bara en veckas tid, mycket har hänt, under tiden har vi också jobbat 8 timmar/dag, samtidigt som vi alla påverkas av miljöombytet. En lördag kväll, då klubbarna börajr öppna, inkastarna springer efter en längs bargatan och vi har endast siktet inne för en kaffe på starbucks och sedan hem och bara ta det lungt för en gångs skull.


Lunch á la Hesperides B101

Hemma hos oss har vi inte riktigt kommit igång med att laga mat. På en hel vecka har vi totalt käkat hema tre gånger.

Men när vi väl tar tag i det blir det succé!

Tonfiskröra och avokado bjöds det på.

Avokado
Tonfisk
Yoghurt
Herbamare (krydda)
Salladsblad
Röstad bröd bit
Färsk annans

Egentligen ser orginalreceptet ut lite annorlunda, brorsan där hemma är en riktig klippa på att fixa iordning goda rätter med tonfisk. Då jag varken är en fisk eller skaldjursätare så är jag även inte förtjust i tonfisk. Men när han orkar ställa sig att fixa iordning av tonfiskburkarna hemma lyckas han verkligen.

Hemma blir det lite annorlunda, med holandessås, salt och peppar och annat jocks.

Men här nere "tager man vad man haver" - som Kajsa Varg säger.








Första doppet

Första doppet är avklarat! Nu pratar vi inte i självaste medelhavet, en badkruka är vad jag är, men i poolen blev det några simtag.

På varenda bakgård finns det pooler häromkring, alltså ett stort utbud och många att besöka. Vi tog oss till den som vi hittills tycker är den bästa och finaste. Efter en lunch hemma drog vi dit med färsk ananas att smaska på.





ZORBA HAR GJORT HISTORIA !!!

Vi sitter 19 snyggingar i en svettig lokal nere på cypern!

Men fan vad vi är bra!!!

Bäst i all statistik!

En vecka har gått nu, totalt fem dagar arbete!

Historia har vi gjort för 3!

100 nyteck gjorda av ett ENDA team på en vecka!

Måste vara siestan, inget kan stoppa oss nu !!!


(Nu börjar fredagkväll och den kunde inte börja mycket bättre! PARTY PARTY!)



Torsdagkväll = tacokväll

Mysteamet bestämde sig för att köra en gemansam tacokväll!

Blev återigen hemma hos burdarna som dock fått möggel i sitt hus, men det stoppade oss inte att kunna sitta på ders verande och mysa tillsammans.

Trångt och mysigt så att det blev till att krypa genom fönster och under bordet för att kunna hitta plats kring bordet.

'


Båtutflykt

På siestan drog vi iväg på en båtutflykt i Westlings regim.

Ner till hamnen begav det sig, 20 euro kostade det, flytvästar på och en 5-6 personer i två båtar lämnade pafhos hamn för att skumpa omkring på vågorna!

Det var ena riktigt härliga två timmar vi fick ute till havs. Har säkert fått synliga smilegropar och rynkor i ansiktet efter att ha haft ett stort leende hela båtturen då solen stekte på våra svenska blekfeta kroppar.

Nästippen, pannan och axlar fick sig en sveda, med det var värt det! Att med hög hastighet (ingen aning om det där snacken med knop och grejer, men fort gick det) kasta sig fram på vågorna!

Ett dopp blev det för dem som vågade slänga sig i vattnet tillsammans med hajarna, lika fort kom dem upp igen.



Många fina bilder blev det, vita båtar, blått vatten och glada 3are på havet!



Halvt en cypriotisk medborgare

Idag har vi varit inne i stan och registrerat cypriotiska bankkonton. Fyllt i massa papper för lägenheterna med mera.

Nu har jag lite halvt blivit en cypriotisk medborgare.

Det är på topp här nere!

Mätt efter en fet "Frappe", nu bär det av mot solstolarna och poolen vid kontoret för att ta de sista timmarna av siestan, innan 3s kunder väntar på en på telefon.


Vi säljer som tusan! 56 GA:n (nytecknade abonnemang) på 2 och en halv dag! SINNES måste jag säga!




"En halvturkisk kis, då han egentligen är grek men lyckades hamna på den turkiska yoghurten"


I <3 siesta

Vårt schema är underbart här nere!

Vi jobbar från (svenska tider) 08.00 - 11.45, sen har vi siesta för att göra vad vi vill till 17.15 - 20.15.

Underbart måste jag säga!

Idag drog vi och käkade fin lunch på ett underbart ställe nere vid hamnen med utsikt över havet, och vågorna som slängdes upp mot stenarna i de små kastvindarna. Salladen var gudomlig!

Nu sitter man en stund på Starbucks med en iskaffe för att snart dra upp till poolen, som ligger på bakgården till kontoret och ta de sista två timmarna i solen innan det blir att ta bredbandskunderna på telefon igen.




Arbetsdag 1

Numbero uno the arbetsdag började kl 07.15 (svensk tid, cypern tid, 08.15).

Fortfarande var många trötta och sega, men förväntansfulla på första arbetsdagen. Den klarade vi av mycket bra, 15 sålda nyteck! Vilket gäng!

Grymma är vi det kan ingen annan komma och säga något emot!

På siestan drog vi och käkade, mycket goda sallader här nere. Sedan blev det shopping på phafos supermarket, typ ICA MAXI. Det inhandlades grillmat då vi bestämt att grilla hemma hos brudarna som bor i ett hus med trädgård och tre våningar. Sjukt avundsjuk på deras kåk!

Alla kom, vi hade mycket trevlig! Mysigt gäng man har dragit med, redan andra kvällen och vi umgås redan som en enda stor familj. The boss, Simon, blev grillmaster med förkläde och allt.


Första dagen med Zorba 4.0

Första dagen blev en rundtur i området, med guide Simon, the boss, som redan varit här nere under en vecka. Fyra stycken som redan bott här i fem månader som kommer från 3 var med och visade runt oss. Vi och gick runt, kollade bargatan, lite av restaurang utbudet och hamnen. Vi har inte sätt allt ännu, tro mig, det är större än vad man tror här nere.
Hade känslan av en liten byhåla, men nej, det är lätt att virra bort sig, redan lyckats.

På kvällen möttes vi upp och käkade middag tillsammans på Vienna. Det roligaste är nog att det finns WiFi på alla restauranger och cafeer, vilket betyder att iphon-nördar som vi alla är på 3 drar upp sin telefon, loggar in, checkar in och uppdaterar statusar.

Otroligt mysigt gäng måste jag säga. Nästa dag ska vi börja jobba! Undrar hur det kommer bli, bärbara datorer och ett surr av folk runtomkring en som sitter med sina hörlurar och pratar med kunderna.




Lägenheten - Hesperides Garden

Vi kom fram till Pafos kl 05.30 svensktid. Alla var mörbultade och ville bara gå och lägga sig då första dagen började med samling kl 12.00 (svensk tid) nästa dag.

Lägenheten är jättefin, vi bor i Hesperides Garden på första våningen, jag och Annica. En tjej som jag har fått börja lära känna hära nere. Jätte härligt tjej precis som min kollega hemma i Sverige, Emelie. Tyst och avvaktar i början, fnissar och ler hela tiden. Men när man börjar lära känna henne som är så går munnen i ett.

Hon har underbarste nysningen, låter som att hon ropar efter en kissekatt, "kissi, kissi". Tänk att alla har något unikt för varje person.

Vi bor i en stor tvåa, med kök och vardagsrum i samma stora rum. Underbart, dock att vårt kök är rosa. Stor balkong, dock lite instängd utan solljus, men varenda bakgård har en pool så det kommer nog inte gå någon nöd på oss i solen ändå. Varsitt badrum har vi och stora gaderober! Jag paxade dubbelsängen redan innan vi åkte. Så fort vi öppnade ytterdörren rusade jag in med mitt bagage och slängde "Etta pax!"

Det tar ungefär 15 minuter att gå till jobbet från oss, då vi har klockat för att inte komma försent på morgnarna, eller efter siestan (borde införas i Sverige). Det enda man gör här är att gå, och gå, och gå...

Det ska snart bli dags att införskaffa sig en cykel, och det med en korg om det finns, så att man kan langa ner matkassarna där. Redan lckats få skoskav av de nya conversen som jag tog med mig ner som de enda skorna förutom ett par för små ballerina och springskor. Blir till att köpa ett par flippflopps så fort ståtånageln växt ut. (Sånt man får leva med som handbollsspelare)



Nytrimmad

Efter mycket tjat av morsan på mitt slitna hår tog jag äntligen tag i det och klippte bort halmet!

Jessica, min privata klippare kom förbi mig strax innan jag skulle sätta mig i bilen och åka till arlanda för att ta bort det slitna och låta det få växa ut i cypern utan plattång!

Det blev en mysig hejdå eftermiddag med Jessica på balkongen.



RSS 2.0